Kippenzadel vlindermodel maat M
search
  • Kippenzadel vlindermodel maat M
  • Kippenzadel vlindermodel maat M

Kippenzadel vlindermodel maat M

€ 17,00
Inclusief belasting

De vlinderzadels zijn een must als je een over actieve haan hebt die de veren en de huid van een hen stuk maakt tijdens het treden. De zadel zal de hen haar veren en huid beschermen hiervoor.

M : +/- 15,50cm Lengte x +/- 22 cm Breedte (Sussex, Barnevelders, Marans, … enz.)

Aantal

Zadels kunnen ook worden gebruikt om zonnebrand te voorkomen als u een kip heeft die veel veren heeft verloren, zij zijn ook uitstekend om letsels te bedekken die anders zouden worden blootgesteld aan andere kippen die hier dan aan kunnen pikken.

De zadels zijn gemaakt uit waterdicht materiaal.
De zadels niet in de machine uitwassen, dit beschadigd de waterdichtheid van de zadel.
Borstel ze schoon of met een licht vochtige doek afwassen.
Er zijn ook fleece gevoerde zadels, deze geven uw kip extra warmte en comfort in de wintermaanden en ze houden de hen ook droog.

Hoe te gebruiken ?

Vlinderzadel :

Steek één van de vleugels door de lus aan de kant waar de knijper niet zit, nu nog niet de andere kant met de knijper los klikken, plaats nu de lus over de voorkant van de vleugel. Steek de rest van de vleugelveren door de lus.
Klik vervolgens de knijper aan de andere kant los en plaats deze onder de vleugel, plaats het zadel zodat het in het midden van de kip haar rug zit en sluit de knijper. Doe de klitteband van de vleugelbeschermers los en doe de klitteband rond de vleugel en plak vast.
Laat de kip nu aan het zadel wennen, het zal een paar minuten of een dag kunnen duren voordat de kip eraan gewend is daarna zal de hen eraan gewoon zijn en het dragen alsof zij haar hele leven dit gedragen heeft.

VLINDERZADELM

Je bent misschien ook geïnteresseerd in