Wij zijn Gesloten

* 2e Kerstdag
Donderdag 26 december 2019
 

* 2e nieuwjaarsdag / inventaris

donderdag 02 januari 2020

Maandag 23/12 en 30/12 zijn we open tot 18u00 ipv 19u00 !!!

Hou er ook rekening mee dat pakjes in deze dagen wat vertraging kunnen hebben.
Leveringsroutes zijn deze dagen ook zeer beperkt.
Actief IJzer (zuurstof) 500ml Grotere weergave

Actief IJzer (zuurstof) 500ml

36008

Actief ijzer (organisch gebonden ijzer-chelaatcomplex)

Ter verhoging van de zuurstofconcentratie in het bloed

Meer details

22,50 € incl. BTW

Meer info

Als belangrijk bestanddeel van de bloedkleurstof hemoglobine, stelt ijzer de rode bloedlichaampjes in staat zuurstof te transporteren. Hemoglobine bindt de ingeademde zuurstof en transporteert deze naar de lichaamscellen.

Zeker in perioden van grote lichamelijke belasting, zoals het vliegseizoen, de kweekperiode en de rui, is de ijzerbehoefte hoog. Een tekort aan ijzer is dan ook een van de meest voorkomende deficiëntie verschijnselen van onze postduiven. Het onmiddellijke gevolg is bloedarmoede, waardoor het gehele organisme onvoldoende van zuurstof wordt voorzien.
De postduif haalt zijn energie tijdens het vliegen vooral uit de vetstofwisseling. De levering van energie uit de vetstofwisseling vraagt veel meer zuurstof dan bijvoorbeeld de door de mens gebruikte koolhydraat stofwisseling. Een voldoende hoge hemoglobine concentratie in het bloed is dan ook een beslissende factor voor het prestatievermogen.

Actief IJzer stimuleert de bloedvorming, vermeerdert in het bijzonder het aantal rode bloedlichaampjes, verhoogt de zuurstofconcentratie in het bloed en versnelt daardoor het zuurstoftransport naar de cellen (mitochondriën). Al na enkele dagen van gebruik is de ijzerwaarde van het bloed (hematocrietwaarde) opvallend hoger, wat tot een natuurlijke prestatiebevordering bij de wedvluchten leidt.

Aandoeningen van het maag-darmkanaal bemoeilijken de opname van ijzer. Een te laag zuurgehalte van het maagsap, een verandering in het slijmvlies van de bovenste dunne darm of een aantasting door schadelijke bacteriën kunnen daarvan de oorzaak zijn. Daarom dient men er absoluut voor te zorgen dat de natuurlijke darmflora van de postduiven intact wordt gehouden.

1 liter Actief IJzer bevat 22 g van een specifiek, organisch gebonden ijzer-chelaatcomplex. Deze speciale vorm van ijzer wordt in vergelijking met andere ijzerpreparaten veruit het beste door het organisme van de duif opgenomen.

Bij het begin van de training, ca. 3-4 weken voor het begin van het vliegseizoen dient Actief IJzer 2 x per week via het drinkwater of voer te worden toegediend, om de ijzervoorraad vroegtijdig aan te vullen.
Ook tijdens de kweek- en ruiperiode dient ten minste 1 x per week 5 ml Actief IJzer aan 1 l water of 1 kg voer voor 25 duiven per dag te worden toegevoegd.