Geitenmuesli 15kg
search
  • Geitenmuesli 15kg
  • Geitenmuesli 15kg

Geitenmuesli 15kg

€ 18,70
Inclusief belasting

Voeding met vezelrijke luzerne en licht verteerbare ontsloten granen

Aantal

De voedingseisen voor jonge dieren wijken af van die van het volwassen dier. Om de periode van snelle eerste groei goed door te komen, heeft Kasper Faunafood speciaalvoeders ontwikkeld die tegemoetkomen aan die specifieke eisen. Zo groeien jonge dieren uit tot gezonde en vitale volwassenen. De geitenmuesli kan worden verstrekt vanaf 2 weken.

Geiten eten in hun natuurlijke omgeving grassen en planten zoals kruiden en struiken. Deze moeilijke verteerbare, vezelrijke voeding kunnen gieten verteren doordat ze herkauwen een daarbij veel speeksel aanmaken. Dit zorgt ervoor dat het voer in de pens goed wordt afgebroken (gefermenteerd) en verderop in het maagdarmkanaal kan worden opgenomen.

* Het is rijk aan vezelrijke luzerne en licht verteerbare ontsloten granen zoals gerstevlokken, tarwevlokken en maisvlokken en gezonde kruidenextracten (oregano)

* De aanwezige vitaminen en mineralenkorrel maakt het dagelijkse rantsoen compleet.

Voederadvies

* De hoeveelheid te verstrekken krachtvoer is afhankelijk van het ruwvoerrantsoen en het gewicht van de dieren.

* Houd bij het voeren de conditie van de dieren aan als leidraad.

* Zorg altijd voor voldoende vers en schoon drinkwater.

* Geef buiten lopende dieren tijdens vorst en sneeuw een extra hoeveelheid krachtvoer + ruwvoer. Aan geiten en herten geen schapenkorrels voeren i.v.m. de verschillende koperbehoefte.

KF3325

Je bent misschien ook geïnteresseerd in