Finecto Test
search
  • Finecto Test
  • Finecto Test
  • Finecto Test

Finecto Test

€ 5,50
Inclusief belasting

Met deze eenvoudige buisjes kun je testen of er bloedluizen in het kippenhok zijn. In bijgevoegde bijsluiter kunt u aan de hand van het aantal bloedluizen het behandelplan vaststellen.

Aantal

De aanpak

Hoe werkt Finecto Test?

Bloedluizen komen ‘s nachts uit hun schuilplaats en lopen via de poten van een kip of vogel omhoog om bloed te zuigen. Als ze genoeg hebben lopen ze dezelfde weg over de poten weer terug en gaan op zoek naar de dichtsbijzijnste schuilplaats om eitjes te leggen. Luizen houden van een kleine donkere ruimte, waar ze niet opgegeten kunnen worden door kippen.

Als u het Finecto Test buisje direct onder de zitstok bevestigd, is dit de eerste geschikte schuilplaats die ze tegenkomen om een nest te bouwen. En omdat het zo dicht bij de kip is, zijn ze de volgende keer weer snel terug bij de kippen. In het testbuisje zit een houten stokje welke eenvoudig eruit gehaald kan worden. Doe dit wekelijks of dagelijks om te kijken of er bloedluis op het houten stokje zit. Wanneer er bloedluis op het stokje zit, begin dan zo snel mogelijk met behandelen. Want bloedluizen leggen wel 8 eitjes per dag. Hoe minder bloedluis, hoe sneller je er vanaf bent.

Gebruiksaanwijzing:

1 – Bevestig de testbuis met 2 tie-ribs onder de zitstok waar de dieren overnachten

2 – Tel wekelijks het aantal luisjes op het stokje in de buis.

3 – Bepaal het tijdstip en methode van behandeling

finecto bloedluistest ophangen

FI1021