OMWILLE VAN DE HITTE

ZIJN WIJ DONDERDAG 11/08/2022

EN ZATERDAG 13/08/2022

UITZONDERLIJK OPEN VAN 09U00 TEM 14U00

LET OP!!!

Maandag 15 augustus 2022 zijn we gesloten

Usnea Barbata (uit baardmos verkregen usneazuur) 500ml Grotere weergave

Usnea Barbata 500 ml

36010

Gebruiksklare tinctuur van baardmos voor postduiven
Bestrijding van trichomonaden

Meer details

19,83 € incl. BTW

Meer info

Gebruiksklare tinctuur van baardmos voor postduiven

Bestrijding van trichomonaden

Trichomonaden

De bestrijding van trichomonaden is van centraal belang voor het prestatievermogen van de postduif. Buiten het vliegseizoen mogen slechts zo weinig mogelijk medicijnen worden gebruikt, om het natuurlijke weerstandsvermogen van de dieren te bevorderen. Hier bewijst de regelmatige toediening van het natuurproduct Usnea barbata uit baardmos zijn waarde. Usnea barbata 2 x per week of om de 5-6 weken gedurende 5-7 dagen toedienen, heeft een uitstekende preventieve werking. Zo bereikt u een natuurlijke bescherming, zonder dat de dieren resistent worden.
Duivenmelkers die problemen met hun jonge dieren hebben, kunnen Usnea barbata ook gedurende langere periodes toedienen.

Korstmossen produceren een reeks secundaire stofwisselingsproducten die als antioxidantia werken en tot een activering van het immuun-systeem leiden. Ze hebben een zeer afweerversterkende werking en reguleren de functie van de organen.

Direct voor het vliegseisoen is een 5-7 dagen durende behandeling met ronidazol BT (10%) aanbevolen, om het seizoen absoluut zeker en zonder trichomonaden te beginnen.

Tijdens het vliegseizoen adviseren wij echter geen ronidazol meer toe te dienen, omdat dit een remmend effect op de vorm kan hebben. Wij hebben de beste ervaringen opgedaan met het volgens Dr. Erdösz geproduceerde Metro, dat in een 2:8-verdunning bij elk dier direct in de krop wordt gespoten. Met deze zeer werkzame en verdraagzame combinatie van werkzame stoffen zijn uw dieren al na enkele minuten vrij van trichomonaden en verliest u geen tijd met betrekking tot de regeneratie-fase.

De gevoeligheid voor trichomonaden verschilt erg van duivenstam tot duivenstam. Daarom is een behandeling ook niet nodig, zolang het trainingsgedrag van de duiven thuis goed is. Hoe langer u zonder behandeling kunt, hoe constanter de vormcurve zal zijn.

Voor toediening via het drinkwater

Aanbevolen dosering:

5 ml Usnea barbata op 1 l water, 2 x per week