OMWILLE VAN DE HITTE

ZIJN WIJ DONDERDAG 11/08/2022

EN ZATERDAG 13/08/2022

UITZONDERLIJK OPEN VAN 09U00 TEM 14U00

LET OP!!!

Maandag 15 augustus 2022 zijn we gesloten

Oregano Olie (spijsvertering) 500ml Grotere weergave

Oregano Olie 500 ml

36007

Antibacteriële structuurolie ter voorkoming van bacteriële darmziekten

Meer details

24,35 € incl. BTW

Meer info

Probac Oregano Olie bevat de spijsverteringsbevorderende etherische oliën van de oreganoplant (carvacrol en thymol) en alle belangrijke essentiële vetzuren. Deze stimuleren met name de secretie van galvocht en enzymen in het darmkanaal en optimaliseren de spijsvertering. Er ontstaan minder schadelijke metabolieten, het voer wordt beter opgenomen en het immuunsysteem wordt versterkt.

Een verstoorde spijsvertering opent de weg voor een groot aantal schadelijke (pathogene) micro-organismen en endoparasieten. Voor-al in belastende situaties, zoals tijdens vluchten, de kweek- en de ruiperiode, kan het tot spijsverteringsstoornissen komen, die in extreme gevallen tot diarree leiden. Tijdens het vliegseizoen is een terugval in de prestaties het gevolg, tijdens de kweekperiode uit zich dit door slecht groeiende jongen (dikwijls gepaard met groeistrepen in de veren). Tijdens de rui worden beschadigde veren zichtbaar (dwarse strepen in schacht en vlag, groeistrepen en verminkte veren).

Oregano dankt zijn bijzondere werking aan de etherische oliën carvacrol en thymol. Uit verschillende wetenschappelijke studies is gebleken dat deze een uitstekende preventieve werking hebben tegen ziekteverwekkende bacteriën zoals coccidiën, hexamita, mycoplasma's, E. coli, salmonella's, stafylokokken, streptokokken, chlamydia en corynebacterieen, alsmede tegen haar- en spoelwormen en verschillende soorten schimmel, zoals aspergillus, candida en actinomyceten.

Voor toediening via het voer

Aanbevolen dosering:

5 ml Oregano Olie op 1 kg voer, 2-3 x per week