VOLGENDE DAGEN ZIJN WIJ GESLOTEN!!!

* Donderdag 26 mei 2022 

Hemelvaart

* Donderdag 02 juni 2022 

Wegens opleiding

* Maandag 06 juni 2022 

Pinkstermaandag

* Maandag 20 juni 2022 

Wegens opleiding

5101 Gepunte haver 20kg Grotere weergave

5101 Gepunte haver 20kg

5101

Haverkorrels zijn witachtig-geel. Haver is van nature nogal kafrijk, soms bedraagt dat wel 30%. Door de haver van het kaf te ontdoen wordt gepelde haver verkregen. Gepunte haver heeft een gunstige verhouding van veel energie en een relatief laag eiwitgehalte en bevat veel lichaamseigen enzymen.

Meer details

18,60 € incl. BTW

Meer info

Er moet wel opgelet worden dat er niet te veel haver wordt gevoerd, omdat het vervetting tot gevolg kan hebben

Daarnaast bevat haver saponinen, kiezelzuur, kobalt, magnesium, ijzer, de vitaminen K, E, B1, B2, B6 en carotenen. Haver bevat ook een hoog percentage leucine (7%) en arginine (6,5%) in het eiwit.

Haver kan gegeven worden aan alle dieren.

Door veel vogel kwekers wordt haver ook in geweekte vorm verstrekt.
De haver wordt dan maximaal 12 uur in de week gezet, waarbij geregeld het water wordt ververst, vooral als het warm weer is. De geweekte haver kan meteen worden gevoerd, maar na 48 uur zullen de korrels ontkiemen. Vooral grasparkieten zijn dol op gekiemde haver en zullen er dan ook goed in eten. Een afgestreken eetlepel is een redelijke portie voor een paartje. Ingeval er jongen zijn kan het dubbele worden gegeven.

Het wordt ook veel aan paarden en knagers gegeven, omdat het veel energie bevat en een goede invloed heeft op de werking van de darmen. Sommige paarden kunnen wat feller (pittiger) reageren als ze haver hebben gegeten, maar dat is lang niet bij alle paarden het geval.