Het Voederhuisje gaat even met vakantie...

Van zondag 10 juni 2018 tot woensdag 27 juni 2018

Gelieve deze periode niet te mailen of te bellen, wij kunnen u niet te woord staan.

Laatste pakketjes worden nog verwerkt op dinsdag 05 juni 2018
Bestellen blijft gedurende onze vakantie wel mogelijk via de webshop,
vanaf donderdag 28 juni worden de eerste pakketjes terug verpakt voor verzending.

Onze winkel zal ook terug geopend zijn vanaf donderdag 28 juni 2018.

Bloedluisbakjes 2 stuks

BLB2

Bloedluisbakjes prijs per 2 stuks

Meer details

6,00 € incl. BTW

Meer info

Bloedluis

Bloedluis bestrijden bij kippen en volièrevogels zonder chemische middelen te gebruiken. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar met bloedluisbakjes of oliebadjes is het mogelijk. Het is bovendien een goedkope en duurzame oplossing.

Bloedluisbakje slim bevestigen

Bij kippen dienen de bloedluisbakjes zo gemonteerd te worden dat de zitstokken alleen aan de oliebadjes zijn gemonteerd. Dat kan bijvoorbeeld door de badjes bovenop uw huidige zitstok te monteren en daarbovenop een nieuwe zitstok te plaatsen. Als de zitstok nog contact maakt met een wand, werken de oliebadjes niet. De luizen komen dan via een andere weg alsnog bij de kippen terecht. Ze dienen alleen via het oliebadje bij de kippen te kunnen komen.
Bij volièrevogels, zoals kanaries met bloedluis, kunnen de bloedluisbakjes tijdens de kweekperiode onder de broedhokken staan. Ook hier geldt dat dit de enige beloopbare route van de luizen moet zijn.

Goedkope oplossing

De bakjes zijn vervaardigd van kunststof en zijn met 1 schroef te monteren. Door bijvoorbeeld slaolie of zonnebloemolie in het bakje te doen, verdrinken de bloedluizen. Het bloedluisbakje voorkomt daarmee dat bloedluizen de kippen en vogels lastigvalt.
Het grote voordeel van deze bloedluisbakjes is de eenmalige aanschaf. Verder zijn er wat kosten verbonden aan de olie, maar dat staat niet in verhouding tot de reguliere bestrijdingsmiddelen. En voor wie daar waarde aan hecht is het een natuurlijke bestrijdingsmethode.

Download