WIJ ZIJN OP JAARLIJKS VERLOF

VAN DINSDAG 23/05/2017 TOT EN MET MAANDAG 05/06/2017

DE WINKEL ZAL TIJDENS DEZE PERIODE GESLOTEN ZIJN

WIJ ZIJN DEZE PERIODE NIET TELEFONISCH BEREIKBAAR !!!

GELIEVE ONS TE MAILEN info@hetvoederhuisje.be OF CONTACTEER ONS VIA FACEBOOK


De pakketjes zullen terug op de post gedaan worden vanaf dinsdag 06/06/2017
Er kan gewoon besteld worden maar hou er rekening mee dat de pakjes later verzonden zullen worden

Bloedluisbakjes 2 stuks

BLB2

Bloedluisbakjes prijs per 2 stuks

Meer details

6,00 € incl. BTW

Meer info

Bloedluis

Bloedluis bestrijden bij kippen en volièrevogels zonder chemische middelen te gebruiken. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar met bloedluisbakjes of oliebadjes is het mogelijk. Het is bovendien een goedkope en duurzame oplossing.

Bloedluisbakje slim bevestigen

Bij kippen dienen de bloedluisbakjes zo gemonteerd te worden dat de zitstokken alleen aan de oliebadjes zijn gemonteerd. Dat kan bijvoorbeeld door de badjes bovenop uw huidige zitstok te monteren en daarbovenop een nieuwe zitstok te plaatsen. Als de zitstok nog contact maakt met een wand, werken de oliebadjes niet. De luizen komen dan via een andere weg alsnog bij de kippen terecht. Ze dienen alleen via het oliebadje bij de kippen te kunnen komen.
Bij volièrevogels, zoals kanaries met bloedluis, kunnen de bloedluisbakjes tijdens de kweekperiode onder de broedhokken staan. Ook hier geldt dat dit de enige beloopbare route van de luizen moet zijn.

Goedkope oplossing

De bakjes zijn vervaardigd van kunststof en zijn met 1 schroef te monteren. Door bijvoorbeeld slaolie of zonnebloemolie in het bakje te doen, verdrinken de bloedluizen. Het bloedluisbakje voorkomt daarmee dat bloedluizen de kippen en vogels lastigvalt.
Het grote voordeel van deze bloedluisbakjes is de eenmalige aanschaf. Verder zijn er wat kosten verbonden aan de olie, maar dat staat niet in verhouding tot de reguliere bestrijdingsmiddelen. En voor wie daar waarde aan hecht is het een natuurlijke bestrijdingsmethode.

Download