Dosto-RopAdeno 1L
search
  • Dosto-RopAdeno 1L

Dosto-RopAdeno 1 liter

€ 23,20
Inclusief belasting

Drinkwaterontsmetting

Aantal

RopAdeno®
Moderne drinkwaterontsmetting – een revolutie in de duivensport!

Het spijsverteringsstelsel is verreweg de belangrijkste toegangsweg voor elke soort ziektekiemen. Zuiver en niet verontreinigd drinkwater voor mensen dier zijn de basisvoorwaarden voor gezondheid en wel zijn. Levensbedreigende problemen, bijvoorbeeld bij natuur rampen, door verontreinigd drinkwater komen steeds weer voor. Dodende ziekten, zoals E-Coli, Cholera en andere infecties zijn in deze omstandigheden vaak het gevolg van verontreinigd drinkwater. Iedereen is zich wel degelijk bewust van het belang van perfect hygiënisch drinkwater. In de duivensport moet daarom meer aandacht worden besteed aan het drinkwater.

Wat is RopAdeno®?

RopAdeno® is een nieuw soort water met bijzondere eigenschappen dat met elektrolyse werd behandeld. Door deze bijzondere technologie, waarbij dit water vervolgens met elektrische stroom wordt behandeld, ontstaat onder andere ook hyperchlorig zuur, één van de krachtigste en tegelijk voor levende organismen het beste te verdragen ontsmettingsmiddel.

Alleen omwille van dit kenmerk is het toegestaan om RopAdeno® aan het drinkwater toe te voegen. RopAdeno® is echter veel werkzamer dan hyperchlorig zuur. Door de bijna neutrale pH-waarde is het product ook absoluut niet agressief. Een deel van de elektrisch gegenereerde energie blijft in de moleculen en de stoffen behouden, zodat ze in een normale omgeving weer in evenwicht kunnen komen. Deze hoge energielading kon door het product RopAdeno® voor het eerst in een fles worden bewaard voor langere tijd en is ook als Redox potentieel aantoonbaar en meetbaar. Het ontsmettingsproces van water door elektrolyse is niet nieuw. Tot nu toe werd de lading na enkele uren al gedeeltelijk weer geneutraliseerd waardoor de werking tegen bacteriën, virussen, schimmels en sporen verloren ging.
Het is nieuw dat het met RopAdeno® voor het eerst is gelukt om een stabiel en langdurig werkzaam product te produceren waardoor een verkoopbaar product op de markt kon worden gebracht. Dit nieuw proces berust op meerdere patenten.

Waarom werkt RopAdeno®?

Als het positief geladen mengsel RopAdeno® als cocktail van elektrische ladingen en hyperchlorig zuur in contact treedt met micro-organismen, wil het de negatief geladen cellen gebruiken om weer in elektrisch evenwicht te komen. Bijkomend valt het bestanddelen in de celwand aan waardoor deze doordringbaar wordt. Door de aantrekking (magnetisme) van de negatieve celinhoud door de aangevallen celwand wordt deze vernietigd. Een vorming van resistentie wordt hierdoor onmogelijk gemaakt. RopAdeno® speelt een goede rol bij ziekteafweer.
Verder lost RopAdeno® de biofilm in het drinkwater op waarin ziekteverwekkers zich kunnen vastzetten. Als u de ziekteverwekker in uw waterleiding hebt gehad, kan zelfs zuiver drinkwater door ziekteverwekkers in de biofilm van de waterleiding, worden vervuild. Dit probleem dat ziekteverwekkers zich in de waterleiding nestelen, kan overigens overal voorkomen. Dit kan daarom ook een groot probleem vormen bij het transport van postduiven.

De wetgeving staat een toevoeging van 3% (30 ml/1 liter) van RopAdeno® in het drinkwater toe en schaalt het product als absoluut onschadelijk voor mens en dier. Deze dosering biedt een veilige bescherming en is te gebruiken voor het behoud van de gezondheid (via het drinkwater). De darmflora blijft behouden.
Een hogere dosering is ook kortstondig mogelijk in geval van platte mest.
In de praktijk is ook al gebleken dat een dagelijkse dosis van slechts 10 ml per liter drinkwater de resultaten positief waren In het reisjaar 2010 werd RopAdeno® voor het eerst met overweldigend succes gebruikt door een aantal internationaal bekende kwekers, zoals Jos. Vercammen, J. Jakobs, T. Bergemann en R. Hermes.

Waarom zou u RopAdeno® gebruiken in het drinkwater of transportvoertuigen van postduiven?

Alle duiven zijn dragers van specifieke ziekteverwekkers voor die duivensoort in de vorm van ziektekiemen, bacteriën of virussen. Wanneer veel duiven bij elkaar worden gezet, zoals dit het geval is bij jonge duiven, komen meerdere ziekteverwekkers na korte tijd meteen in het drinkwater terecht, waar de verwekkers zich snel vermenigvuldigen en dan meteen door alle andere duiven wordt opgenomen in het maagdarmstelsel. Dit probleem is al langer bekend en wordt in de vaktaal “crowding” genoemd. RopAdeno® houdt het drinkwater zuiver, zonder dat het voor de duiven schadelijk is.

74018